SharpShooter Followers

Monday, June 10, 2013

#505 ditunda ke 22 Jun @RafiziRamli

Pakatan Rakyat (PR) telah membuat keputusan menunda tarikh Himpunan "Black 505" ke 22 Jun depan ekoran berlaku pertindihan dengan dua program yang berlangsung pada tarikh awal perancangan pada 15 Jun pada hujung minggu ini.

Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata pihaknya menegaskan tidak akan berlaku sebarang perubahan selepas ini walau apa pun alasan yang diberikan pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

"Ini adalah ketetapan akhir dan tidak akan ada sebarang perubahan selepas ini tidak kira apa alasan yang diberikan DBKL," katanya kepada pemberita ketika sidang media di Ibu Pejabat PKR di sini.

Jelas Rafizi, pihaknya menerima maklum bahawa pada 15 Jun itu ada dua program yang berlangsung di Padang Merbok iaitu perkahwinan dan juga karnival kitar semula yang telah membuat permohonan lebih awal.

Rafizi menegaskan, permohonan untuk menggunakan Padang Merbok pada tarikh 22 Jun juga telah dibuat pada Jumaat, 7 Jun lepas dan pihaknya turut mengenal pasti tiada sebarang pertindihan dengan mana-mana program pada tarikh tersebut.

"Oleh itu tiada lagi alasan untuk DBKL dan Menteri Wilayah Persekutuan (Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor) bermain politik dengan melengah-lengahkan permohonan ini," tegas ahli Parlimen Pandan itu lagi.

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone