SharpShooter Followers

Wednesday, November 16, 2011

Video antara hujah @saifnasution @khairykj dalam isu @ShahrizatJalil dilembu hitamkan dan bahan bukti

Mari kita hayati betul-betul dalam video dibawah ini apa yang dihujahkan oleh MP Machang dalam Parlimen tentang isu Shahrizat Jalil lembuHujah ketuat pemuda umporno dalam isu lembu...Jawapan balas MP Machang Saifudin Nasution dan MP Batu Tian Chua terhadap KhairyJawapan Rafizi RamliJom kita baca dan faham skandal lembu shahrizat ni betul2 siap dengan bahan bukti sekali...

kondo mewah RM9.8 juta1 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?

Skandal pembelian kondo mewah RM9.8 juta di One Menerung, Bangsar menjadikan episod pendedahan disebalik anugerah projek mega Pusat Fidlot Kebangsaan bernilai RM250 juta yang sudah terbukti milik keluarga Datuk Shahrizat Jalil (Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat) semakin berpanjangan.

Melihatkan lokasi kondo mewah tersebut sahaja, membuatkan kami menarik nafas panjang. Mana tidaknya, kalau anda “tiada kemampuan” untuk membeli kondo mewah ini sekitar RM2 juta sehinggalah harganya yang setinggi RM11 juta, janganlah bermimpi untuk memiliki mana-mana unit kondo mewah di One Menerung, Bangsar ini.

Kami sertakan 2 keping gambar kondo mewah di One Menerung, Bangsar ini di sini utnuk tatapan anda…

kondo mewah RM9.8 juta 4 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?
kondo mewah RM9.8 juta 3 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?

Dan paling pentingnya di sini, kaitan dengan kondo mewah tersebut dengan anugerah projek Fidlot (Feedlot) Kebangsaan kepada keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil bernilai RM250,000,000,000 (RM 250 juta), sehingga dibongkarkan satu lagi skandal pembelian kondo mewah RM9.8 juta tersebut melalui 4 transaksi yang berjaya dikesan pada 2 Disember 2009.

kondo mewah RM9.8 juta 7 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?

Di bawah ini adalah butiran bergambar yang dikesan menunjukkan transaksi yang berlaku pada tarikh yang dinyakan di atas bagi pembeli kondo mewah RM9.8 juta :

kondo mewah RM9.8 juta 2 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?

National Feedlot Corporation (NFC) didakwa telah melakukan :

  • 4 transaksi dari akaun semasa NFC itu sendiri di Bank CIMB cawangan Taman Tun Dr Ismail
  • Traksaksi didakwa telah diberikan kepada Bandar Raya Developments Berhad sebagai bayaran penuh pembelian sebuah kondo mewah RM9.8 Juta di One Menerung, Bangsa
Kemudian tak cukup dengan itu, kami akui Kementerian Pertanian & Asas Tani di bawah menteri, Datuk Seri Noh Omar telah menjawab isu projek Fidlot Kebangsaan ini. Tetapi yang menjadi persoalannya sekarang ini terdapat percanggahan maklumat yang ada:
kondo mewah RM9.8 juta 6 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?

1) Pertamanya, berdasarkan semakan hansard kenyataan Datuk Seri Noh Omar pada 31 Oktober 2011 bahawa hanya RM181.9 juta daripada geran dan pinjaman berjumlah RM250 juta telah disalurkan kepada National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC). Bermaknanya di sini berdasarkan kenyataan menteri, dana tersebut belum disalurkan sepenuhnya kepada NFC. OKEY.

projek lembu1 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?
Tetapi yang menjadi persoalannya sekarang ini, melalui carian rasmi di SSM telah menunjukkan secara jelas bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2009, Hutang Jangka Panjang (Non-current liabilities) NFC berjumlah RM256,082,518 yang terdiri daripada :
  • PINJAMAN DARI KERAJAAN RM 250,000,000 (RM250 Juta)
  • GERAN KERAJAAN RM 6,082,518
kondo mewah RM9.8 juta 8 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?
2) Persoalannya yang seterusnya, juga sekali kenyataan Datuk Seri Noh Omar yang mengatakan projek ini telah pun tercapai sasarannya. Kalau begitu tahniah kami ucapkan kalau dah tercapai sasarannya.
Tetapi, persoalan keduanya di sini sasaran-sasaran rasmi yang ditetapkan sendiri oleh Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani sebelumnya adalah seperti berikut :
fidlot7 Kondo Mewah RM9.8 Juta : Keluarga Datuk Shahrizat Jalil Guna Dana National Feedlot Corporation (NFC)?

P/S : Tugas menteri dan pihak-pihak terlibat dalam isu ini mudah sahaja, perjelaskan isu pembelian kondo mewah RM9.8 juta ini dan juga penjelasan “setelus mungkin” mengenai isu dan status projek mega fidlot kebangsaan ini.Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/