SharpShooter Followers

Tuesday, September 28, 2010

Cikgu Fariz calon MPP anak muda berwibawa

Dari Blog Cikgu Faris

Ramai wartawan menghubungi saya hari ini bertanyakan berkaitan isu "kecoh" dalam pemilihan cabang2. Kebetulan saya baru selesai membaca akhbar Sinar Harian yang turut terpampang perkataan "KECOH" di muka depan . Memang kecoh jadinya .

Proses pemilihan kali ini dengan cara yang baru adalah satu model yang terbaik yang dilaksanakan oleh Keadilan . Sepertimana yang pernah saya menjawab soalan seorang wartawan TV Selangor 2 bulan yang lalu bahawa sudah pasti akan berlaku sesuatu diluar dugaan kerana ini adalah julung kali diadakan. sudah pasti ada kelemahan dan kekurangan .

Daripada keseluruhan cabang-cabang yang ber MATC 96% adalah berjalan dengan baik . Tidak ada kecoh-kecoh. Hanya 4% ( dalam lingkungan 7 atau 8 cabang ) sahaja yang bermasalah dan menimbulkan kekecohan. Itu pun berlaku permasalahan teknikal serta keghairahan ahli-ahli keadilan yang menyokong calon-calon masing-masing . Ini membuktikan kesungguhan dan keghairahan ahli-ahli keadilan dalam menyertai MATC dan pemilihan kali ini cukup luar biasa.

Beberapa insiden pergadohan dan ketegangan di cabang-cabang adalah disebabkan permasalahan teknikal . Dan langkah yang terbaik ialah menangguhkan pemilihan dan menyerahkan Jawatankuasa Pemilihan Pusat ( JPP ) menentukan semula tarikh pemilihan dan saya yakin akan diperkemas , diperbetulkan dan dilaksanakan dengan lebih baik terutama di kawasan yang sensitif dan 'panas'.

Kenyataan Ezam yang cuba masuk campur dalam urusan pemilihan Keadilan sangat memualkan. Tak perlulah membuat sebarang komentar . Ini bukan lagi parti anda. Keghairahan ahli-ahli Keadilan dan jumlah yang ramai yang hadir dalam MATC kali ini luar biasa dan membuktikan kekuatan parti .

Malah disaksikan ada YB ADUN , EXCO Kerajaan Negeri , Ahli Parlimen kecundang dalam pemilihan parti kali ini . Kita benar-benar bukan seperti UMNO dan Barisan Nasional . Ahli boleh menilai , berfikir dan berhak menyokong sesiapa sahaja tanpa dipengaruhi . Menjadi ADUN , MP atau EXCO bukan tiket selesa untuk menang sekiranya tidak menjalankan tanggungjawab kepada ahli2 parti . Memenangi hati mereka dengan bekerja dengan baik . Ahli-ahli disemua peringkat mampu berfikir dan membuat keputusan .

Itulah budaya dalam Keadilan , merit adalah menjadi kekuatan dalam membina sokongan ahli-ahli . Suasana kempen yang berlaku dalam tempoh pemilihan ini menjadi suasana agak tegang . Masing-masing dengan ghairah berkempen bagi memastikan calon-calon mereka menang dalam menerajui pimpinan di cabang-cabang .
Insyaallah , saya yakin isu ini akan selesai dan mampu diperelokan.

Sharpshooter :- Cikgu Fariz bukanlah nama asing dalam dunia politik tanahair, beliau pada awalnya berhasrat mempertahankan jawatannya sebagai Timbalan Ketua AMK Pusat tetapi malangnya atas faktor usia beliau tidak layak lagi bertanding dalam AMK.

Justeru itu beliau mengambil keputusan untuk bertanding sebagai calon MPP Pusat. Di dalam menempuh arus perjuangan di Malaysia, bukan mudah mencari cikgu yang begitu berani dan lantang mengkritik Kerajaan B-End secara terbuka apatah lagi berjawatan dalam parti yang menentang kerajaan b-end.

Di dalam Parti Keadilan Rakyat, anak muda bergelar cikgu yang berani dan lantang bersuara adalah Cikgu Fariz dari Terengganu, Chegu Bard dari Negeri Sembilan dan Cikgu Azman dari Sg Petani, Kedah.

Atas dasar perjuangan mereka yang istiqomah dari awal hingga kini dan tidak pernah berhenti atau meletak jawatan dan lari dari perjuangan dan muncul semula seperti sahabat senegeri Cikgu Fariz bernama Rafizi Ramli, maka Sharpshooter menyatakan sokongan penuh kepada Cikgu Fariz calon MPP anak muda terbaik dan berwibawa.* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/