SharpShooter Followers


Wednesday, December 19, 2012

Kecoh - Jingga 13 terjah SPR Sabah


Jingga 13 telah menyerahkan memorandum mendesak agar Aksyah Nasrah , Timbalan Pengarah Operasi SPR Sabah meletakkan jawatan dengan segera . kami tiba ke pejabat SPR cawangan Sabah jam 12 tgh. sampai kami di pejabat SPR Cawangan Sabah , pintu utama pejabat tersebut telah dikunci dan tidak membenarkan kami masuk sedangkan waktu tersebut masih lagi waktu operasi pejabat dan tertera sehingga jam 1 tgh barulah waktu berehat sebelum disambung ke jam 2 ptg.

Dalam hampir 10 minit datang seorang pegawai ke pintu utama , dan kami maklumkan kehadiran untuk menghantar memorandum . Barulah pintu dibuka dan kehadiran seorang pegawai bernama MOHD. ISHAK AMIR HUSSIN , Timbalan Pengarah 1 untuk menerima memorandum kami . 

Difahamkan oleh pegawai SPR di situ bahawa Aksyah sedang bercuti sehingga ke hujung tahun ini , Malangnya pegawai tersebut telah besikap kasar terhadap rombongan kami dan sedikit kekecohan telah berlaku. Akhirnyas beliau telah menerima memorandum kami dan selepas itu kami bersurai .

MEMORANDUM MENDESAK TIMBALAN PENGARAH OPERASI SURUHANJAYA PILIHAN RAYA (SPR) SABAH, AKSYAH NASRAH MELETAKKAN JAWATAN

JINGGA 13 MENDESAK AGAR SDR AKSYAH NASRAH , TIMBALAN PENGARAH OPERASI SURUHANJAYA ( SPR ) SABAH MELETAKKAN JAWATAN DENGAN SEGERA KERANA BELIAU TIDAK LAYAK MENDUDUKI JAWATAN TERSEBUT KERANA BELIAU PERNAH MENJAWAT JAWATAN SEBAGAI KETUA PENERANGAN , PERGERAKAN PEMUDA UMNO KINABATANGAN WALAUPUN SUDAH MELETAKKAN JAWATAN SEPERTIMANA PENGAKUAN BELIAU .

KENYATAAN BELIAU JUGA TIDAK MENAFIKAN SEHINGGA KINI MASIH MENJADI AHLI UMNO , MALAH PERNAH MENJAWAT JAWATAN PENTING DALAM UMNO , MEMBUKTIKAN BELIAU TIDAK LAYAK MENJAWAT JAWATAN DALAM SURUHANJAYA PILIHANRAYA YANG SEWAJIBNYA BEBAS DARIPADA MANA-MANA PARTI POLITIK AGAR DIYAKINI SERTA KREDIBILITI DAN INTEGRITI BELIAU TIDAK DIRAGUI .

BAGAIMANA SEORANG YANG MENJADI AHLI UMNO SERTA PERNAH AKTIF MEMJAWAT JAWATAN KANAN DALAM PERGERAKAN PEMUDA UMNO KINABATANGAN DILANTIK SEBAGAI PEGAWAI SURUHANJAYA PILIHANRAYA ? SATU PERSOALAN YANG WAJAR DIPERJELASKAN OLEH PIHAK SURUHANJAYA PILIHANRAYA YANG SEWAJIBNYA BERSIKAP TELUS, BERSIH , BEBAS DAN PROFESIONAL .

SDR AKSYAH NASRAH WAJAR BERSIKAP PROFESIONAL DAN TERBUKA BAHAWA BELIAU ADALAH TIDAK WAJAR MENJAWAT JAWATAN SEBAGAI TIMBALAN PENGARAH OPERASI SURUHANJAYA PILIHANRAYA ( SPR ) DISEBABKAN BELIAU MEMPUNYAI ‘KEPENTINGAN’ DAN KREDIBELITI DAN INTEGRITI SUDAH DIRAGUI UNTUK MENJALANKAN TANGGUNGJAWAB DAN AMANAH OLEH RAKYAT .

TIDAK ADA SATU KAYU UKUR YANG BOLEH MENILAI SIKAP SDR AKSYAH NASRAH YANG AKAN BERTINDAK BEBAS DAN PROFESIONAL WALAUPUN APA JUA KENYATAAN YANG DIBUAT BAGI MENAFIKAN SEBARANG KEPENTINGAN ATAU SUDAH BERATUS KALI MELETAKKAN JAWATAN POLITIK TERSEBUT .

JUSTERU , ATAS KEPERIHATINAN TERSEBUT JINGGA 13 MENDESAK AGAR SDR AKSYAH NASRAH BEKAS KETUA PENERANGAN PEMUDA UMNO KINABATANGAN MELETAKKAN JAWATAN SEBAGAI PEGAWAI SPR DENGAN SEGERA SEKIRANYA BELIAU SEORANG YANG BERMARUAH , BERPRINSIP DAN BERTANGGUNGJAWAB .

MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

JINGGA 13 MALAYSIA

KENYATAAN AKHBAR

JINGGA 13 MENDESAK AGAR SDR AKSYAH NASRAH , TIMBALAN PENGARAH OPERASI SURUHANJAYA ( SPR ) SABAH MELETAKKAN JAWATAN DENGAN SEGERA

JINGGA 13 MENDESAK AGAR SDR AKSYAH NASRAH , TIMBALAN PENGARAH OPERASI SURUHANJAYA ( SPR ) SABAH MELETAKKAN JAWATAN DENGAN SEGERA kerana beliau tidak layak menduduki jawatan tersebut . Beliau pernah menjawat jawatan sebagai Ketua Penerangan , Pergerakan Pemuda UMNO Kinabatangan walaupun sudah meletakkan jawatan sepertimana pengakuan beliau .

Kenyataan beliau juga tidak menafikan sehingga kini masih menjadi ahli UMNO , malah pernah menjawat jawatan penting dalam umno , membuktikan beliau tidak layak menjawat jawatan dalam Suruhanjaya Pilihanraya yang sewajibnya bebas daripada mana-mana parti politik agar diyakini serta kredibiliti dan integriti beliau tidak diragui .

Bagaimana seorang yang menjadi ahli umno serta pernah aktif memjawat jawatan kanan dalam pergerakan pemuda UMNO Kinabatangan dilantik sebagai Pegawai Kanan Suruhanjaya Pilihanraya ? Satu persoalan yang wajar diperjelaskan oleh pihak Suruhanjaya Pilihanraya yang sewajibnya bersikap telus, bersih , bebas dan profesional.

Sdr Aksyah Nasrah wajar bersikap profesional dan terbuka bahawa beliau adalah tidak wajar menjawat jawatan sebagai Timbalan Pengarah Operasi SPR Sabah disebabkan beliau mempunyai ‘kepentingan sebagai ahli UMNO’ dan kredibeliti dan integriti sudah diragui untuk menjalankan tanggungjawab dan amanah oleh rakyat .

Tidak ada satu kayu ukur yang boleh menilai sikap Sdr Aksyah Nasrah yang akan bertindak bebas dan profesional walaupun apa jua kenyataan yang dibuat bagi menafikan sebarang kepentingan atau sudah beratus kali meletakkan jawatan politik tersebut .

Justeru , atas keperihatinan tersebut JINGGA 13 mendesak agar Sdr Aksyah Nasrah bekas Ketua Penerangan Pemuda UMNO Kinabatangan meletakkan jawatan sebagai pegawai spr dengan segera sekiranya beliau seorang yang bermaruah , berprinsip dan bertanggungjawab .

MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

FARIZ MUSA
Ketua Koordinator
JINGGA 13 MALAYSIA
Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Din Sharpshooter
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/