SharpShooter Followers


Saturday, March 29, 2014

Mengapa Kak Wan dan Anwar bertanding jawatan Presiden Parti Keadilan Rakyat

TAWAR DIRI BERTANDING PRESIDEN KEADILAN DEMI KEPENTINGAN PARTI SEKIRANYA ANWAR IBRAHIM DIHALANG

Umum sedar dan maklum hari ini adalah hari pencalonan bagi Pemilihan KEADILAN 2014. Keluarga besar KEADILAN akan meraikan demokrasi dan menghidupkan erti Reformasi dalam memilih saf kepemimpinan KEADILAN bagi penggal yang akan datang.

Kita juga sedar bahawa Ketua Umum KEADILAN, saudara Anwar Ibrahim telah menyatakan hasrat beliau untuk bertanding jawatan Presiden KEADILAN dan telahpun dicalonkan sedemikian. 

Namun rakyat Malaysia telah lihat betapa zalimnya penguasa; tatkala saudara Anwar mahu melengkapkan 'Langkah Kajang', beliau telah dijatuhkan hukuman penjara lima tahun, lalu dinafikan hak demokratik beliau untuk bertanding. 

Kini tidak mustahil akan ada percubaan dari pihak UMNO-BN untuk sekali lagi menafikan hak demokratik saudara Anwar untuk bertanding dan memegang jawatan Presiden KEADILAN secara sah.

Dengan pemahaman dan pengamatan persada politik mutakhir ini, serta memahami kebijakan yang diperlukan dalam menghadapi musuh seperti UMNO-BN yang sering menggunakan taktik politik kotor, maka saya telah menerima cadangan beberapa anggota parti untuk menawarkan diri saya sebagai calon bagi jawatan Presiden KEADILAN. 

Keputusan ini dibuat demi menjaga kepentingan dan masa depan parti sekiranya dalam masa terdekat ini sebelum pencalonan dimuktamadkan saudara Anwar tidak dapat meneruskan pencalonan beliau.

Hidup Rakyat! Reformasi!

Dr Wan Azizah Wan Ismail
ADUN Kajang merangkap Presiden KEADILAN‎

Sent from my BlackBerry 10 smartphone.