SharpShooter Followers

Friday, September 28, 2012

Rapat Pimpinan Nasional Keadilan tumpu kemenangan PRU 13 esok


KEADILAN akan mengadakan Rapat Pimpinan Nasionalnya esok yang memfokuskan kepada kemenangan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).

Menurut Setiausaha Pengelolanya, Radin Shamsulakmar Radin Shamsudin, program yang berlangsung di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) bermula seawal 9 pagi itu turut menampilkan ramai pimpinan bekas Umno.

“Secara umumnya, program ini akan tumpukan kepada gerak kerja PRU 13, pastinya akan ada amanat daripada pimpinan untuk kemenangan.

“Persiapan semuanya lancar dan jangkaan kita peserta yang hadir lebih kurang 1,500 perwakilan terdiri daripada Ketua Cabang dan pimpinan setiap negeri,” katanya ketika dihubungi.
Radin berkata, aturcara program itu akan disusuli siri forum yang menjurus kepada memperkemas jentera parti daripada peringkat akar umbi.

“Ucapan aluan disampaikan oleh Menteri Besar Selangor dan disusuli dengan ucapan perasmian Presiden KEADILAN, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail.

“Siri pertama dimulakan dengan pembentangan isu dan strategi pilihan raya yang akan dibentangkan oleh Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli, Pengarah Penerangan KEADILAN, Dr Muhammadd Nur Manuty dan Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa,” katanya.

Tambah beliau, bagi memperkukuh perjalanan gerak kerja parti untuk menghadapi PRU 13, forum mengenainya akan diulas oleh sayap kanan dan pembentangan khas akan disusuli daripada Menteri Besar dan Ketua Menteri Pakatan Rakyat (PR).

“Moderator forum ini adalah Profesor Dr Abu Hassan Hasbullah dan pengulasnya, Ketua Wanita, Zuraida Kamaruddin; Ketua Srikandi, Siti Aishah Shaik Ismail dan Ketua Angkatan Muda KEADILAN, Shamsul Iskandar Md Akin.

“Pembentangan khas kejayaan negeri Pakatan akan disampaikan setiap Menteri Besar dan Ketua Menteri,” ujarnya.

Penampilan khas melibatkan bekas pimpinan Umno pula mengisi slot tengah hari yang disusuli forum menawan negeri kubu kuat Umno BN.

“Mereka terbabit adalah bekas Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Seri Lajim Ukin yang juga Ahli Parlimen Beaufort; Ahli Parlimen Tuaran, Datuk Seri Wilfred Bumburing; bekas Bendahari Jawatankuasa Perhubungan Umno Sabah, Tan Sri Ibrahim Menudin,” jelas Radin.

Turut serta bekas Pegawai Penyelidik Menteri Besar Selangor, Triacia Yeoh.

“Forum memecah ruyung tradisi BN ini bakal menampilkan panelis Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) Johor, Datuk Seri Chua Jui Meng; MPN Sabah, Thamrin Jaini; MPN Sarawak, Baru Bian dan Profesor Dr Aziz Bari yang akan dikendalikan moderator Ismail Yusof,” katanya.Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Din Sharpshooter
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/