SharpShooter Followers

Tuesday, October 23, 2012

Mengapa Najib, Hasan Aqidah, Zul Kulim, senatak Sesumpah, Ibrahim katak, Zahrain, zahid tibai dan kuncu-kuncu jadi setan bisu bila soi lek hina Islam?

Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mencabar perdana menteri supaya menyatakan pendirian terhadap dakwaan MCA bahawa hukum hudud yang dianjurkan PAS akan menggalakkan orang Islam untuk merogol wanita bukan Islam.

NONEMenurut Anwar, Datuk Seri Najib Razak tergamak menghadiri pembukaan mesyuarat agung tahunan MCA hujung minggu lalu tetapi hanya membungkam apabila kenyataan timbalan pengerusi sayap wanita parti itu disokong presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek.

"Presiden MCA boleh berucap menyerang Islam begitu biadap sekali dan dia boleh duduk senyum.

"Kemudian bila berucap tak tegur pun.

"Mana dia maruah (Najib) sebagai umat (Islam)?" tanya Anwar dalam ucapannya di program ceramah di Taman Melati, Kuala Lumpur semalam.

Anwar berkata, tindakan Chua Soi Lek itu keterlaluan dan turut membangkitan isu rakaman hubungan seks luar nikah presiden MCA itu dengan seorang wanita lain.

"Siapa dia (yang bercakap)? Chua Soi Lek.

NONE"Bercakap soal moral, saksi dia Datuk Najib. Saya ingat ini sudah keterlaluan," kata Anwar sinis.

Sabtu lalu, Chua memperakui kenyataan Heng Seai Kie yang mendakwa mursyidul am PAS Datuk Seri Nik Aziz Nik Mat menggalakkan orang Islam merogol wanita bukan Islam kerana mendedahkan aurat.

Heng dilaporkan menyatakan demikian berdasarkan satu video ceramah Nik Aziz yang dipercayai dirakam sekitar tahun 2008.

Nik Aziz bagaimanapun dilaporkan tidak langsung menyebut tentang wanita bukan Islam dalam video itu dan Heng menyesuaikan sendiri konteks ceramah Nik Aziz untuk meliputi wanita bukan Islam.

Minggu lalu, Chua turut mengundang kontroversi apabila membuat kenyataan mendakwa 1.2 juta pekerjaan akan hilang apabila hukum hudud dilaksanakan.

NONETurut sama membidas kenyataan MCA pada majlis ceramah semalam adalah MP Petaling jaya Utara, Tony Pua yang berkata  Umno sebagai rakan MCA dalam BN hanya mendiamkan diri dalam perkara itu.

Tetapi pada masa sama DAP bertindak membela Nik Aziz walaupun mereka menolak pelaksanaan hudud, katanya.

"YB Lobak, Anthony Loke dia masuk Dewan (Rakyat) tepuk sama meja minta supaya MCA meminta maaf sama tok guru dan minta MCA dikenakan tindakan kerana mereka menghina Islam," katanya.

Beliau turut mengulangi pendirian DAP bahawa parti itu menghormati Islam sebagai agama rasmi Persekutuan walaupun menolak hudud.

"DAP tak bersetuju dengan pelaksanaan undang-undang hudud dalam perlembagaan kita tetapi kita hormat kepada penganut agama Islam.

"Kita hormat agama Islam adalah agama rasmi negara kita. Kita tak hina agama Islam seperti MCA dan BN," katanya.

Beza PAS dengan UMNO mengenai pendirian Hudud :

PAS bila Karpal menentang Hudud, PAS bangkit bersuara dari sekecil2 suara hinggalah ke suara pemimpin-pemimpin besar PAS spt Mursyidul Am, TGNA.


UMNO bila MCA menentang Hudud dan menghina Hudud, UMNO diam menikus seolah kehilangan telor dari sekecik2 suara hinggalah sebesar-besar suara yakni PM Najib. Malah Najib hadiahkan 30 Juta lagi kat MCA.


PAS dalam agenda membawa Hudud agar difahami biarpun ditentang, UMNO dalam agenda menghapuskan Hudud dan menjahilkan rakyat agar minda dipesongkan dengan pemahaman silap Hudud agar rakyat terus menyokong undang2 sekular tajaan UMNO.


PAS berhajat utk merealisasikan Hudud tertegak di muka bumi Malaysia, UMNO berterusan tanpa kompromi menyokong semua usaha dalam menentang Hudud daripada tertegak di muka bumi Malaysia.


Inilah beza ketara antara PAS dan UMNO.. Sedarlah wahai Melayu melayu sekalian..Jika anda sayang Islam, maka UMNO BN bukan pilihan yang bijak..


Pru13, pangkah PAS dan PR ~!! Allahuakbar!!
Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Din Sharpshooter
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/