SharpShooter Followers

Tuesday, August 23, 2011

Kak Wan tidak mampu menahan air mata bila bicara "makna perjuangan Islam"

Dato' Seri Dr Wan Azizah, Presiden Parti Keadilan Rakyat merupakan seorang Pemimpin politik dan seorang isteri Pemimpin politik yang begitu tabah menghadapi liku-liku perjuangan menegakkan keadilan di bumi Malaysia yang bertuah ini.

Berat mata memandang berat lagi bahu memikulnya...tidak ada seorang pemimpin pun di Malaysia ini yang menerima ujian, tohmahan, fitnah dan serangan yang begitu dasyat seperti Anwar Ibrahim. Namun begitu mereka tetap tabah menghadapinya...

Akar nibong meresap...
Akar keranji dalam perahu...
Terbakar kampong kelihatan asap...
Terbakar hati siapa tahu...

Itulah pantun terakhir Anwar semasa beliau berucap dalam perwakilan umno sebelum dipecat oleh dr mahathir.

Ikuti temu bual eksklusif bersama Kak Wan...

Kak Wan menceritakan bagaimana beliau mula memakai tudung...Kak Wan menceritakan bagaimana beliau bertemu jodoh dengan Anwar Ibrahim...Mengapa Kak Wan menangis bila menceritakan "makna perjuangan Islam" ?

Firman Allah…“Apakah manusia mengira bahwa mereka akan dibiarkan berkata, “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sungguh kami telah menguji org2 sebelum mereka, maka sungguh Allah mengetahui org2 yg benar dan sungguh Dia mengetahui org2 yg dusta.” *Surah Al-Ankabuut ayat 2-3Ikuti liku-liku perjuangan Kak Wan seterusnya dengan layari di sini.

* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/