SharpShooter Followers

Monday, April 23, 2012

Beranikah 'katak puru buncit' @dzahrain pertahan kerusi lawan @simtzetzin di Bayan Baru?

Kerusi Parlimen Bayan Baru menjadi perbualan panas di Pulau Pinang. Panas kerana wakil rakyatnya berubah bertukar menjadi 'katak puru buncit'. Hanya berani melalak di kaca TV sahaja.

Bila muncul sahaja di TV ayatnya apa? "Ini semua salah Anwar"

Bila PAS bergaduh...Anwar yg salah. Bila DAP bergaduh.. Anwar yg salah..bila PKR bergaduh..Anwar yg salah.. bila umno bergaduh..Anwar juga yg salah..bila MCA bergolak..Anwar yg salah..bila MIC bergelora..Anwar juga yg salah..bila Gerakan tak cari tak makan..ini semua salah Anwar..bila minyak naik..ini semua salah Anwar..bila mahasiswa berkampong di Dataran Merdeka..ini semua salah Anwar..mengapa perut buncit..pun salah Anwar.. pendek kata apa yg terjadi di Malaysia..semua salah Anwar..hebat sungguh insan bernama Anwar.

Berbalik kepada kerusi Parlimen Bayan Baru, beranikah 'katak puru buncit' pertahankan kerusinya menentang YB Sim Tze Tzin yang khabarnya akan dicalonkan bertanding kerusi Parlimen Bayan Baru pada PRU 13?

Sudah hilangkah badi 'katak puru buncit' selepas kekalahan yang mengaibkannya bila beliau tewas dalam FAP? Jika dalam FAP pun mereka sudah meluat pada 'katak puru buncit', inikan pula rakyat Bayan Baru yg sudah tidak sabar melihat 'katak puru buncit' hilang wang deposit di Bayan Baru.

Beranikah 'katak puru buncit' (kawan lama Anwar 30 tahun) bertanding di Bayan Baru? Jangan pula nanti bila hilang wang deposit..apa kata 'katak puru buncit'?.."Ini semua salah Anwar"...kih kih kih..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone