SharpShooter Followers

Thursday, May 31, 2012

Jingga 13 desak siasatan dan kesal isu lapok didendangkan semula untuk jatuhkan @azminali

Kenyataan media

SASAR YB AZMIN ALI : JINGGA 13 DESAK SIASAT RPK DAN PEMBOCOR 'FAIL SULIT' SPRM SERTA HENTIKAN POLITIK DESPERADO MURAHAN

Akhir-akhir ini YB Azmin Ali, Timbalan Presiden PKR terus menjadi sasaran kepada beberapa pihak yang bertujuan untuk menjatuhkan kreadebiliti beliau bukan sahaja dengan cara yang jijik termasuk yang terbaru dakwaan berhubung siasatan ke atas pemilikan hartanya sehingga jutaan ringgit oleh blogger Raja Petra Kamaruddin , blogger Malaysia Today.

JINGGA 13 menyelar tindakan politik desperado murahan yang dilakukan dan menganggap pelbagai isu peribadi yang disasarkan kepada YB Azmin Ali adalah bertujuan melemah dan men'sibuk'kan YB Azmin Ali dengan isu-isu yang jijik dan lapuk kerana beliau merupakan Pengarah Pilihanraya PKR Pusat dalam mempersiapkan seluruh jentera PKR bersama PR dalam menghadapi pilihanraya umum tidak lama nanti dalam usaha menawan Putrajaya.

JINGGA 13 benar-benar amat terkejut bagaimana maklumat, dokumen atau "fail Sulit" seperti didakwa oleh Raja Petra di mana pegawai SPRM telah membocorkannya dan diserahkan kepada orang yang tidak sepatut memilikinya sedangkan ianya sudah disoal siasat oleh pihak SPR 17 tqhun yang lalu dan sudah tidak relevan. Tindakan ini ternyata boleh menimpulkan pelbagai persoalan kepada rakyat yang integriti dan kreadibiliti SPRM dipersoalkan serta SPRM bukan sahaja gagal menyimpan segala dokumen tetapi membocorkannya kepada sesiapa sahaja.

Adalah wajar satu siasatan dibuat bagaimana ianya boleh berlaku dan ini bermakna etika kerahsiaan pegawai-pegawai SPRM diragui dan dipertikaikan. Apa lagi terhadap kes-kes sudah 17 tahun yang telah pun ditutup dan tidak perlu dipertikaikan . Apakah tujuan perkara tersebut berlaku atau ada 'dalang' yang sedang merancang sesuatu?

Sepertimana yang dijelaskan oleh YB Azmin Ali bahawa beliau telah pun di soal siasat dan menyerahkan segala dokumen dan bukti termasuk penyata bank kepada pihak SPR (kini SPRM) 17 tahun yang lalu malah menafikan sepertimana tuduhan tersebut. Juteru isu lapuk tersebut yang cuba untuk mengaitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim juga adalah usaha desparado mereka yang ketandusan modal .

JINGGA 13 yakin di atas faktor kemampuan, kredebiliti dan komitmen YB Azmin Ali selaku Pengarah Pilihanraya PKR Pusat dan kegusaran UMNO/BN terhadap usaha mempertahankan Putrajaya memungkinkan pelbagai cara dilakukan walaupun dengan kotor,jijik dan melampau akan dilakukan dan mungkin akan berterusan sehingga PRU 13.

JINGGA 13 yakin rakyat tidak akan mudah terpengaruh dengan propaganda murahan dan menjijikkan oleh pihak-pihak tertentu semakin tertekan dengan kekuatan PKR dan PR dalam menghadapi PRU 13 .

MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

FARIZ MUSA
Ketua Koordinator JINGGA 13

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone