SharpShooter Followers

Tuesday, April 27, 2010

POLIS 1 MALAYSIA 1 ISRAEL BERMAHARALELA

SALAM UKHWAH DAN KEADILAN SAHABAT-SAHABAT YG DIKASIHI DAN DIMULIAKAN.......

SHAH ALAM, 27 April — Norsiah Mohamad, ibu kepada Aminulrasyid Amzah, remaja yang ditembak mati awal pagi semalam ketika didakwa cuba melanggar beberapa anggota polis, meminta supaya allahyarham anaknya tidak digelar penyamun atau penjenayah kerana beliau lebih mengenali siapa sebenarnya anaknya itu.

“Sebagai ibu yang melahirkan dan membesarkannya saya sangat terluka dan mohon supaya jangan gelarkan arwah anak saya sebegitu rupa. Tidak adil menuduh anak saya sebegitu tanpa pengesahan,” Norsiah, 61, berkata beliau tidak mengatakan anaknya itu sempurna namun bagi dirinya, Aminulrasyid adalah seorang remaja yang aktif dalam pelbagai sukan, periang, mempunyai ramai kawan dan bakal menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah tahun ini.

“Saya tidak sangka sikapnya yang manja berlebih-lebihan dengan mencium dan memeluk saya saban hari sejak akhir-akhir ini menjadi kenangan yang ditinggalkannya. Malah dia beria-ria mahu membersihkan kubur arwah bapanya yang meninggal dunia pada 2004 tetapi itu tidak kesampaian,” katanya.

Norsiah berkata keluarganya telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam di Seksyen 11 di sini malam tadi.

Aminulrasyid, 15, dilaporkan terkena tembakan yang dilepaskan oleh anggota polis peronda apabila dia disyaki cuba mengundurkan kenderaan yang dipandunya untuk melarikan diri daripada satu sekatan jalan raya.

Menurut polis sebilah parang ditemui dalam kereta itu.

Noh pula berkata beliau akan membangkitkan isu kematian remaja itu dalam mesyuarat kabinet esok bagi meminta supaya polis menjalankan siasatan kes itu secara adil.

Beliau berkata Ketua Polis Selangor Datuk Khalid Abu Bakar sendiri telah memberi jaminan bahawa siasatan akan dijalankan secara terperinci dan tidak akan melindungi mana-mana pihak yang terlibat......

KAMI WARGA YG CINTAKAN KEAMANAN DAN KEADILAN MOHON DAN MENDESAK SUPAYA:

1) Satu penyiasatan yg terperinci telus dan adil..Kalau sekadar menemui parang dlm kereta tidak memberikan kuasa mutlak kpd polis untuk melepaskan tembakan sehinggakan menyebabkan kematian...nyawa polis yg melepaskan tembakan ketika itu tidak terancam dgn kematian...kesalahan yg dilakukan oleh simati bukanlah kesalahan yg menerima hukuman mati...

2) Kebelakangan ini rungutan demi rungutan kedengaran yg polis sudah dikira "trigger happy"...ini amat memberikan gambaran buruk kepada PDRM kita...

3) Mana hilangnya suara Pemuda Umno, Perkasa dan Pekida dalam memperjuangkan isu ini?...mengapa isu tomahan yg mempalitkan kezaliman polis kamu semua pakat senyap belaka?

perlu diambil ingatan...majoriti anggota dan pegawai polis sama yg masih bertugas maupun yg telah bersara adalah mereka yg dedikasi dan amanah dalam menjalankan tugas mereka....

Sebab itu kenaikan gaji dan imbuhan yg diluluskan oleh kerajaan pada 25hb Mc 2010 yg lalu sempena menyambut Hari Ulang Tahun Polis tiada sebarang bantahan malahan disokong penuh....

4) Kembalikan kegemilangan dan kehebatan PDRM dimata hati rakyat...motto.. TEGAS,ADIL DAN BERHEMAH hendaklah dijadikan amalan dan juga dilihat ianya diamalkan..

5) Adakah polis 1 malaysia 1 Israel benar-benar bertindak ala-polis Israel?
Jangan salahkan rakyat sekiranya rakyat berkata..." POLIS BABI ISRAEL.."

Ikuti suara YB Khaid Samad dalam isu ini.* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/