SharpShooter Followers

Monday, July 20, 2009

Hp Mendiang sudah ditemui, mustahil beliau bunuh diri.

Siasatan awal mendapati Teoh Beng Hock sudah meninggal dunia empat atau lima jam selepas mayatnya ditemui mati dekat pejabat Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor pukul 1.30 tengah hari Khamis lalu, kata ketua polis negeri.

Satu serpihan selak penutup tingkap pejabat SPRM itu, di Plaza Masalam di Shah Alam, turut ditemui dekat tempat mayat ditemui, kata Datuk Khalid Abu Bakar hari ini.


Dalam sidang media bersama Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan di ibu pejabat polis negeri di Shah Alam, Khalid berkata rakaman CCTV menunjukkan setiausaha politik seorang exco Selangor memasuki bangunan itu jam 5.15 petang Rabu. Bagaimanapun tidak rekod Teoh keluar keesokannya selepas dilaporkan selesai siasatan jam 3.45 pagi Khamis.


Khalid juga berkata polis sudah mendapat telefon bimbit Teoh daripada seorang pegawai penyiasat SPRM. Beliau bagaimanapun enggan mendedahkan butiran lanjut berkenaan rekod telefon tersebut kerana masih dalam siasatan polis.


Musa, dalam sidang itu, berkata polis setakat ini telah berjaya menyiasat 60 peratus kes kematian tersebut - yang diselubungi pelbagai persoalan.


Pakatan Rakyat bukan mahu mempolitikkan isu ini untuk menutup siasatan SPRM terhadap Pimpinan Pakatan Rakyat, tetapi ini soal kes seorang saksi yang kita syaki dan yakin beliau mati dibunuh bukan beliau bunuh diri. Mengapa SPRM soalah-olah mahu lepas tangan. Bukankah menjadi saksi SPRM sepatutnya mendapat perlindungan dari SPRM?

Saya pernah disoal siasat selama 10 jam oleh SPRM tentang kes Fairus. Saya akan dedahkan bagaimana SPRM memang pencacai UMNO dan B-End. nantikan..
Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Amizudin Ahmat

http://sharpshooterblogger.blogspot.com/