SharpShooter Followers

Monday, July 13, 2009

Kerajaan Pakatan Rakyat P.Pinang buat laporan SPRM isu Kg Buah Pala- Malaysiakini

Hari ini 3.00 ptg Dr Mansor Othman TKM 1 dan Ramasamy TKM 2 telah membuat laporan kepada SPRM berhubung isu pembelian tanah di Kg Buah Pala, Glugor. Mereka menggesa supaya SPRM segera menyiasat isu pembelian tanah Kg Buah Pala.

Mereka berkata, " Kenapa tanah tersebut dijual kepada Koperasi Pegawai Kerajaan P.Pinang dengan potongan harga sebanyak 50% hingga harga tanah begitu murah semurah RM10 kaki persegi sahaja berjumlah RM3.21 juta sahaja? Sedangkan harga pasaran boleh mencecah RM6.42 juta!

" Mengapa pembelian tanah tersebut dibeli tanpa rundingan dengan penduduk? " Kami juga menggesa SPRM menyiasat adakah pembelian tanah tersebut berlaku dengan penyalahgunaan kuasa.

Isu Kg Buah Pala menjadi bertambah panas setelah media memainkan isu ini habis-habisan dan kerajaan pusat pula lepas tangan setelah najib enggan masuk campur. 2 Ogos adalah hari terakhir untuk mereka terpaksa diusir keluar.

Isu Kampung Buah Pala juga timbul apabila penduduknya terpaksa mengosongkan tanah yang mereka duduki selepas Mahkamah Persekutuan menolak rayuan mereka untuk terus tinggal di kawasan itu yang telah dihuni mereka sejak sekian lama.

Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Amizudin Ahmat

http://sharpshooterblogger.blogspot.com