SharpShooter Followers

VIDEO CLIP PERTAMA JINGGA 13 YANG PALING POPULAR

Monday, March 29, 2010

85% Rakyat tolak Raja Sesumpah

Semalam Sinar Harian terbitkan artikal ini - KULIM - Bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohamad Ezam Mohd Noor menawarkan diri untuk membantu polis menyiasat pendedahan Anggota Parlimen Kulim Bandar Baharu, Zulkifli Noordin berhubung tawaran ganjaran lumayan pihak tertentu bagi memfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor.

Ezam berkata, beliau sedia dipanggil polis bila-bila masa bagi tujuan itu.

"Pendedahan ini suatu dakwaan serius tapi tidak memeranjatkan kerana semasa saya masih bersama PKR isu untuk mengaitkan Perdana Menteri dan isteri dengan kes pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu telahpun berlaku," katanya, semalam.

Menurutnya, beliau pernah meminta pihak yang berkenaan agar mengemukakan bukti dan fakta berhubung isu itu, namun diberikan arahan yang berbunyi: “Kamu bedallah dulu”.

“Saya masih ingat lagi kata-katanya (pihak berkenaan) itu,” katanya.

Rabu lalu, Zulkifli yang sebelum ini dipecat daripada PKR mendedahkan pada persidangan Dewan Rakyat, bahawa beliau pernah ditawarkan dengan ganjaran yang boleh ‘menggoncangkan iman’ untuk mengaitkan Najib dan Rosmah dengan kes pembunuhan Altantuya.

Rentetan pendedahan itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dilapor berkata, pihaknya akan menyiasat perkara tersebut dan akan memanggil Zulkifli bagi menentukan kesahihannya.

Sementara itu, mengulas perkara berlainan Mohamad Ezam menggesa pemimpin PKR yang arif dengan tembelang kepimpinan tertinggi parti itu supaya tampil dan membuat pendedahan berani seperti yang dilakukan Zulkifli. - Bernama

Hari ini keputusan tinjauan Sinar Harian semalam melalui sms bertajuk wajarkah tawaran Ezam bantu polis siasat pendedahan Zulkifli.

Inilah keputusan sms yang disiarkan hari ini. Maknanya rakyat tolak dan tidak percaya pada Ezam Raja Sesumpah.

Bak kata pepatah Melayu Perkasa Al-Kataki "Hidung tak mancung...pipi tersorong-sorong"..* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *

http://sharpshooterblogger.blogspot.com/
Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Amizudin Ahmat
(Din Binjai)