SharpShooter Followers

VIDEO CLIP PERTAMA JINGGA 13 YANG PALING POPULAR

Thursday, March 18, 2010

Alahai Zahrain..

Saya tidak peduli apa yang Datuk Seri Zahrain Hashim jerit di Parlimen siang tadi. Saya dah nyatakan pendirian saya sebelum ini (lihat posting saya "Kerajaan katak"). Kalau benar Datuk Seri Anwar Ibrahim tipu depa, elok juga dia tipu. Kurang-kurang pun auta kare 16 September tu dapat menghalang berudu dari cepat-cepat menjadi katak.

Kalau tak ada auta kare 16 September, dua katak yang disabitkan dengan kes rasuah tentu melompat lebih awal dari itu.

Haji Mohammad Nizar Jamaluddin juga hilang jawatan sebagai Menteri Besar Perak lebih awal lagi jika tak ada auta kare 16 September (jika berlaku lagi kemenangan seperti kemenangan 8 Mac 2008 dan orang PAS sekali diminta menjadi Menteri Besar Perak, kepimpinan PAS diharap memastikan orang itu bukan Mohammad Nizar).

Bagi saya, apa sahaja jeritan Zahrain menelanjangkan sifat bangangnya. Si bangang itu sebenarnya menceritakan bagaimana dia ditipu dengan auta kare 16 September untuk menghalang dia menjadi katak lebih awal.

Mampoih pi la katak yang mengkhianati undi dan kepercayaan rakyat. Yang lebih memprihatinkan saya ialah apa yang ditulis oleh Raja Petra Kamarudin dalam artikel bertajuk "Zahrain, please tell the whole story". Jika benar apa yang diceritakan oleh Raja Petra, ia betul-betul cerita kawan makan kawan.

Saya rasa saya tahu siapa yang Raja Petra tulis sebagai "a new man was supposed to take over as Prime Minister of Malaysia (bukan Anwar)".

Memang, di mana boleh hormat, saya hormat. Macam juga di mana saya boleh hormat Mursyidul Am dan Presiden PAS, saya hormat sangat-sangat. Di mana yang saya tidak boleh hormat, sikit pun saya tak hormat.

Begitu juga "a new man was supposed to take over as Prime Minister of Malaysia". Sifat kawan makan kawan, jika benar perkara yang diceritakan oleh Raja Petra itu berlaku, amat jijik dan hina.

Saya ulangi lagi, di mana boleh hormat, saya hormat. Tetapi, jenis kawan makan kawan tak layak jadi pemimpin (Imej ciptaan Zunar di atas copyright milik Malaysiakini).-penarik beca

* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *

Kalau Takut Dipukul Badai...
Usah Berumah Di Tepi Pantai...

Amizudin Ahmat

http://sharpshooterblogger.blogspot.com/