SharpShooter Followers

Wednesday, January 12, 2011

Anwar, Azizah, Karpal dan Mat Sabu disaman 700 jutaKUALA LUMPUR 11 Jan. – Ummi Hafilda Ali (gambar) akan memfailkan saman berjumlah RM700 juta terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim; isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail; peguam Karpal Singh dan Pas, Khamis ini.

Menurut Ummi Hafilda, saman terhadap Anwar berjumlah RM300 juta dibuat atas dakwaan salah guna kuasa selaku Timbalan Perdana Menteri pada 1997 yang mengarahkan dia ditangkap dan didera bagi mendapatkan pengakuan palsu.

Beliau memberitahu, saman ke atas Karpal pula berjumlah RM200 juta kerana melanggar kepercayaannya selaku anak guam selepas beliau dan bekas pemandu Anwar, Azizan Abu Bakar bertemu Karpal pada tahun yang sama untuk mendedahkan perilaku buruk Anwar.

“Beliau (Karpal) gembira dengan pendedahan itu dan mendesak di Parlimen agar Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad mengambil tindakan. Tetapi apabila tindakan diambil, beliau pusing 360 darjah untuk membela Anwar pula sehingga saya menjadi mangsa keadaan.

“Saya ambil tindakan saman ini setelah hilang sabar dengan Anwar dan konco-konconya yang kian angkuh,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Ummi Hafilda menambah, saman RM100 juta pula dibuatnya terhadap Dr. Wan Azizah kerana Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu tahu apa yang berlaku tetapi tidak mahu mendedahkan kebenaran menyebabkan dia difitnah terlibat dengan konspirasi yang menjatuhkan imejnya.

Katanya, Pas pula disaman RM100 juta kerana mereka pernah menghantar Ahli Jawatankuasa Pas Pusat, Mohamad Sabu bertemunya juga pada 1997 untuk mendapatkan cerita sebenar.

“Apabila sudah tahu segalanya, beliau merupakan orang pertama menggelar Anwar sebagai peliwat di Parlimen. Alih-alih, setelah segalanya terbongkar, Pas dan Mohamad Sabu sokong Anwar pula,” tegasnya.

Ditanya mengapa baru sekarang tindakan saman itu dibuat, beliau memberitahu, selama ini masih terdapat pertimbangan dalam dirinya berhubung penglibatan darah daging sendiri, Azmin Ali dengan PKR.

“Emak saya juga menasihatkan supaya bersabar dan menyerahkan kepada Tuhan selain sentiasa mendoakan agar Azmin bertaubat.

“Tetapi setelah Azmin dan PKR kian melampau termasuk mahu menghapuskan ketuanan Melayu, saya rasa cukuplah. Apa hendak jadi, jadilah. Saya mengisytiharkan mereka sebagai musuh dan perlu ditentang habis-habisan,” katanya.

Sharpshooter - Kenapa tidak saman Azmin Ali sekali, jika Wan Azizah juga disaman kerana kononnya beliau tahu perkara sebenar, Azmin juga pasti lebih tahu perkara sebenar. Samanlah semua mengapa ada saman terpilih? Adakah Azmin akan menjadi saksi kakaknya?

Dunia politik di Malaysia semakin menggila hingga sanggup membunuh. Kes Teoh Beng Hock sebagai contoh, dunia ketawa dengan Malaysia sebab yang peliknya beliau mati tidak tahu samada dibunuh atau bunuh diri. Habis tu beliau mati sebab apa? Mengapa hakim tidak putuskan beliau mati sebab malaikat maut telah ambil nyawa Teoh Beng Hock kan mudah tidak payah bersusah payah bicara dan siasat.

Kes Altantuya juga mati dalam keadaan menyayat hati ditembak kemudian beliau diletupkan dalam keadaan mengandung. Yang anehnya 2 orang polis bangang yang didapati bersalah kerana membunuh Altantuya tetapi siapa yang arah mereka membunuh Altantuya? Adakah Najib atau suami puakanya Rosmah?

Dua kes pembunuhan besar ini melibatkan politik Malaysia. Kerana kuasa dan kedudukan, ahli politik sudah hilang pertimbangan hingga sanggup membunuh.

Mujurlah ahli politik yang melompat menjadi katak dan senatak tidak ada pula yang mati dibunuh, kalau ada selepas ini pasti tidak ada ahli politik yang berani lompat sebab takut kena bunuh.

Saman fitnah ahli politik kini juga semakin menggila, semua berjuta ringgit dan yang sedihnya ramai rakyat masih menanggung derita dan masih ada rakyat yang berumah berbumbungkan angkasa dan berlantaikan bumi tidak ada siapa yang peduli.

* KUASA RAKYAT KUASA KERAMAT *
Kalau Takut Dipukul Badai...Usah Berumah Di Tepi Pantai...
Amizudin Ahmat (Din Binjai)
http://sharpshooterblogger.blogspot.com/