SharpShooter Followers

Thursday, November 22, 2012

JINGGA 13 Selar ADUN UMNO hambur kenyataan 'seksis dan lucah' bukti pemikiran kotor dan melampau

ADUN Batang Kali Datuk Mohd Isa Abu Kassim ternyata tidak layak menjadi wakil rakyat apabila menghamburkan kenyataan yang bersifat 'seksis dan lucah' terhadap YB Exco Kerajaan Negeri Selangor Elizabeth Wong di dalam dewan persidangan DUN Selangor malah ternyata bersifat menghina dan melampau .

Inikah sikap sebenar seorang Ahli Dewan Undangan Negeri yang memiliki mentaliti kotor dan songsang yang dipilih oleh rakyat untuk berada dalam dewan yang mulia ? Para wanita wajar menolak ADUN UMNO yang jelas menghina dan berfikiran lucah serta sempit.

JINGGA 13 mendesak agar Datuk Mohd. Isa Abu Kassim dirujuk ke Jawatankuasa Hak dan Keistimewaan Dewan dengan segera dan mengantung beliau di atas sikap tidak profesional, seksis dan lucah .

Tindakan tegas juga wajar diambil terhadap kenyataan yang ternyata bertujuan mengaibkan YB Elizabeth Wong secara terbuka dengan sesuatu yang tidak masuk akal sebagai seorang ADUN.

JINGGA 13 menyeru seluruh wanita di Malaysia khusunya wanita negeri Selangor mengambil pendirian menolak wakil-wakil rakyat UMNOBN dalam PRU 13 yang ternyata tidak menghormati golongan wanita.

MUAFAKAT*PRIHATIN*BERANI

AFY ADRIAMIE BINTI SAHARUDIN

Tinbalan Setiausaha 2
JINGGA13


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone